kawan-kawanku:)

My beloved heroes:)

Sunday, July 22, 2012

Salam Ramadhan....


Salam,
Lama betul aku tak jenguk atau hapdet blog aku ni,
Bukan setakat bersawang...
siap dah ada labah-labah bersarang....
so kena la buat prosess cleaning dulu td,
buang labah-labah dulu..bersihkan sawang hehehe

 Apalah saya merepek ni....
Ermm sebenarnya tak ada idea nk menulis sekarang ni..
tapi nak gak hapdet supaya org tau blog aku ni still alive hehehe



Apa pun 1st nk ucapkan 
Salam Ramadhan
Selamat menunaikan ibadah puasa 
kepada seluruh umat islam 
seantero dunia...
Semoga ramadhan kali ini lebih bermakna dr tahun2 yg lalu..
amin..

 

Friday, January 6, 2012

My dear Son...Aqil Ashraff 1day school..:)

assalamualaikum.....hai:)

Diam tak diam dah 4 tahun dah si kecik ku ini......
tahun ni dah start sekolah tadika 4 tahun.....
aku sekolahkan dia sebab dia dah tak sabar2 nk p sekolah...
mungkin bosan kt umah tak de kawan bila time semua p sekolah....
so dengan gembiranya semua serba baru...maka bermulalah 
sessi kehidupan baru aqil....


semoga aqil jd budak yg pandai....
dah berjaya dalam hidup dunia dan akhirat...
amin....:)





Wednesday, December 21, 2011

KERETA..........


Assalamualaikum...haiii....:)

Pagi ni hujan manja2 dari subuh tadi...so agak sejuk....
terasa mcm nk masuk dalam selimut..alangkah indahnyer...tapi
aku terasa mcm nk update blog aku yg on-off jer ni....
so.....
arini aku nk cerita pasal kereta......
Sejak aku berkahwin 12tahun ni 
dah 3 kereta kami guna......

PRODUA KANCIL 660


kerata 1st kami
kereta Produa kancil...comel jer...masa tu aku baru jer pragnant...
ekonomi pun belum berapa nk stabil...so hnya kereta tu je mampu di miliki...
selain ansuran yg murah....minyak pon jimat..hehehe
janji memudahkan pergerakan....maklum lah anak pon belom ada kan....
aku guna kereta tu sampai la kereta tu di timpa kemalangan.....
sepanjang kereta tu di repair....
2 tahun tersadai jer kt bengkel sebab diorang kata x leh nk buat...

 hummmm
then terpaksa la kami mencari kereta lain....
kereta ke 2 kami 
proton iswara....
kami beli 2nd hand jer dari abang aku sendiri.....
agak selesa la sebab besar sikit....luas selesa anak aku duk sendiri kat belakang...

PROTON ISWARA




pastu  bila kereta kancil kami siap gak di baiki maka ada la 2 kereta....
dengan ekonomi yg dah agak stabil berbanding dulu....
adik ipar aku cadangkan kami jual kedua2 kereta kami tu dan membeli sebijik kereta yg lebih selesa..
mengambil masa sebulan gak la untuk fikirkan...
akhirnya......
hubby aku setuju gak menjual kancil n iswara
dan kami telah membeli kereta ini....

 TOYOTA COROLLA ALTIS 1.8

mmg sangat  luas dan selesa 
kereta ni rezeki anak aku yg ke 2...
masa dia berumur 1tahun  kami beli kereta ni...
so selesa la anak2 duk kt belakang.....
ALHAMDULILLAH....
rezeki kurniaan allah....

DAN KINI......
Altis tu dah berwajah baru.......
taraaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!
hehehhehe




Wajah Baru lebih bertenaga.....
Aku n hubby suka sgt n kaler ni
yg penting kami happy................:)

Saturday, December 3, 2011

Please SYUUUUHHHHHH from my life..huh....


Assalamualaikum....Hai.....

Hari minggu yg sunyi sepi.....Aku sekali lagi di belenggu kebosanan yg melampau
Halamak bahasa mcm nk tulis novel la plak....
Eceli aku sebenarnya BiZi sgt2...
banyak tol urusan yg aku nk settlekan b4 esok...
Tapi bosannyer ya ampunnnnnn
tenok kerja nak kira2 jer mula la mata mengantuk.....
Bila ngadap Muka buku ker....
Muke blog ker cerah lak mata aku ni....haiiiii

Mengantukkkkkkkk!!!!!please SYYUUUUHHH sekejap sampai aku siap kerja bole???










Jawapannya mmg tak laa kan...huhuhu
Bestnyer kalau bule tido mcmni........
haiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii......................

okebaiiiiiiiiiiii:)

Wednesday, November 30, 2011

Alahaiiiiiii CINTA ELYSA......

Assalamualaikum....hai.....:)

Aduhhhh.....arini aku kebosanan sebenarnyer......

korang tau sebab apa????
ini semua gara2 tak dapat tgok
CINTA ELYSA 
yg dah merasuk dalam jiwa ramai orang......
Kenapa lah bole tak de plak.......
adoiiiyaiiii gara2
perhimpunan merah putih la punya pasal.......
nape la dia tak wat
pembukaan tu time ptg ke.....
kenapa la media prima 
 tak wat kt TV lain kan....
TV9 ke....TV8 ke....TV7 ke....huhuhu
walau berapa bnyak kenapa sekali pon
tetap gak tak dpt tgok mlm tadi kan
ermmm apa nk buat kan...
redha jer la kan 


aku rasa ramai yg kechiwa mlm tadi.....
sabar yer....mcm saya...sabar ha...sabar la sgt nk tggu next week huhuhu
apa pun gandingan 
FASHA SANDHA & JOHAN ARIFF 
memang best giler....
apa pun aku nk layan lirik lagu
dalam citer tu....selain lagu NERA & STACY 
aku paling suka lagu SPIDER yg jd OST citer ni....best giler....
apa pun korang layan la dia punyer lirik oke.......:)

Kita Satu - (Spider)
Seringku bertanyakan
Dimanakah hatimu sayang
Kian lama ku simpan
Bersarang cinta dalam diam

Sampai bila harusku pendam
Layan cinta dan perasaan
Dengan lafaz ku bisikkan

Korus
Kita telah ditakdir bersama
Teman hidup di dunia
Malam siang kita jadi satu
Kerana engkau adalah milikku
Pegang tanganku seeratnya
Dunia ini berputar ligat
Mengapa harus ada sesal
Andainya tersungkur tetap bersama
Sampai bila harus ku pendam
Layan cinta dan perasaan
Dengan lafaz ku bisikkan .. oh ..
Satu….. wooooo..

Kita telah ditakdir bersama
Kerana engkau adalah milikku
Kerana engkau adalah milikku






Monday, November 28, 2011

My anniversary .........



video

Video slide yg tak berapa best ni aku buat khas sempena
anniversary aku dah hubby yg ke 12 tahun....
Amat terharu dah tak sangka dah 12 tahun kami melayari bahtera rumah tangga.....
Dan kami amat bahagia....semoga kebahagiaan tu ttp menjadi milik kami 
insyaallah....

Buat suami ku tercinta.....
Sesungguh nya cinta dan Kasih ini tetap utuh
menjadi milik mu....
Ibu sayang ayah sangat2....
muahhhhhh

Thursday, August 4, 2011

:SALAM RAMADHAN & SELAMAT BERPUASA:

Assalamualaikum..hai....:)


Lama sungguh aku tak blogging....hai tak tahu la rasanya tak sempat nk menulis....dengan masalah teknikal plak yg macam2....laptop rosak...pastu cpu desktop lak wat hal....sekarang ni cpu dah ok rindu nk blogging.....
rasanya belom terlewatkan kalau aku nk ucapkan salam ramadhan n selamat berpuasa pada semua kawan2....
semoga ramadhan tahun ni lebih memberi berkat....

Sepanjang 3 bulan aku cuti menulis blog ni macam2 gak la cerita ada kan.....yg aku nak share ckit n korang...
1st aku nk cerita yg aku busy sikit aritu sebab aku sibuk mengemas rumah sebab umah aku di renovate sikit bahagian depan......so mmg agak kelam kabut ckit la keadaan....dalam pada sibuk tu aku ada lak hobi baru.....hobi mencube masak pelbagai kek....kebanyakan nya aku sukasuki jer wat resepi sendiri....
ada yg OK ada jugak la yg KO heheh biasa la kan.....
nnt aku share yer pic kek n kuih muih yg aku wat n korang..siap resepi sekali sape berminat bole la cuba....
sharing is caring kan hehehehe
Selain tu aku ada aktiviti baru yg lain....aktiviti penetasan burung puyuh....so skrg aku agak bz gak menternak beberapa ratus ekor burung puyuh yg berjaya aku tetaskan mengunakan kaedah mesin penetas telur...happy sungguh la.......

Ok la aku stop dulu....di post yg akan datang aku cerita lebih banyak lagi.....bye2...see you all....

semakin hari semakin cinta:)

Daisypath Anniversary tickers